2013-05-09 09.53.50I år återvänder vi till Tollare i sommarskrud! Den 2-6 juni är alla välkomna för härliga dagar i gemenskap, för ett varierat program och årsmöte. Vårt tema för dagarna är i år ”Våga satsa – använd det du har”.

Tollare folkhögskola är IOGT-NTO:s skola vackert belägen intill skärgården och med endast 1,3 mil till centrala Stockholm som gör det smidigt för dig att komma dit var du än bor i landet. Vi har vistats på Tollare förut och har då varit mycket nöjda med såväl omgivningen, lokaler och rum som maten och bemötandet, varför vi är många som ser fram emot att komma dit igen! Platsen liksom våra arrangemang är drog- och alkoholfria. Alla rum har dusch och toalett, handduk och lakan ingår. Det finns handikappanpassade rum och hörselslinga i möteslokalen. Ledarhundar är välkomna och det finns trevliga promenadstråk. Det är fritt fram att använda den bowlingliknande kägelbanan och även att ta sig ett dopp i det bräckta vattnet! Efter varje dags program avrundar vi kvällarna med fika i den gemytliga herrgården.

Ung som gammal, från norr och söder, ALLA är välkomna! Välkommet är också att ta med instrument så spelar och sjunger vi tillsammans både innanför och utanför programmets ramar!

Ung som gammal, från norr och söder, ALLA är välkomna! Välkommet är också att ta med instrument så spelar och sjunger vi tillsammans både innanför och utanför programmets ramar!

UPPLÄGG: Vi startar upp på torsdagskvällen och på fredagen har vi seminarium i temat ”Våga satsa – använd det du har” med Maria Lindberg som är sångpedagog och lärare i praktisk teologi på Johannehovs teologiska högskola. Rune Nilsson, tidigare rektor på Tollare, leder oss i workshop kring att våga satsa i förening och vad styrelseuppdrag kan innebära. Också utmanande utomhusaktiviteter utlovas på fredagen. Lördagen ägnar vi åt årsmöte och berättande tur på Tollareområdet. Vi beger oss på söndagen till Ersta kyrka för gemensam högmässa och guidad tur på Ersta diakoni med Sveriges äldsta oblatbageri. Öppen scen avslutar kvällen med förhoppningsvis sång, skratt och olika upptåg. På måndagen som är nationaldagen avrundar vi våra dagar tillsammans i sommarens start. Varje dag har vi andakter, sång och musik, god måltidsgemenskap i nya matsalen och kvällsfika i herrgården.

Tider: Vi startar med middag tillsammans torsdagen den 2 juni kl. 17.00 och avslutar med lunch kl. 12.00 måndagen den 6 juni.

Adress och resa: Tollare folkhögskolas adress är Åhlbergs väg 1 Saltsjö-Boo. Med bil tar det ca 15 min från Stockholms Central. Med kollektivtrafik tar du dig dit på 20 minuter med buss från Slussen i centrala Stockholm, hållplatsen heter Tollare och därifrån 500 meters promenad. Du erbjuds resesubvention på den del av dina resa som överstiger 500 kr med subvention på max 700 kr.

Pris: För mat, logi och allt programinnehåll för alla dagar samt ledsagning gäller följande priser
För medlemmar som betalt sin medlemsavgift 2016 samt för dig som kommer med för första gången på ett evenemang med Syskonbandet
Del i tvåbäddsrum: 1750 kr
Enkelrum: 2950 kr
Förr övriga gäller följande ordinarie priser
Del i tvåbäddsrum: 3500 kr
Enkelrum: 4700 kr
För barn 3-12 år i föräldrars sällskap är priset 750 kr

Anmälan: Senast den 2 maj till Tina på 08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se