Alla bjuds in till dagar av gemenskap och årsmöte den 9-13 maj på Tollare folkhögskola!

 Temat i år är Gåvan att finnas till, vilket är det samma som titeln på Sveriges Kristna Råds (SKR) nyutkomna skrift som handlar om allas inkludering oavsett funktionsvariation i våra kyrkor och att vi alla är en gåva till varandra. Lars Hermansson kommer hålla i seminarium utifrån temat och skriften. Fram till nyligen har han ansvarat för Pingstkyrkornas handikappverksamhet (PHV) och varit en del av SKR:s arbetsgrupp ”Kyrka och funktionshinder”. Numera är han sjukhuspastor samt pastor i Equmeniakyrkan i Linköping.

Syskonbandet fyller 110 år och det firar vi på fredagskvällen med festmiddag! Nostalgiska vingslag över historien kan fladdra men tid ska också ges för att blicka framåt. Vad vill vi med vårt Syskonband i framtiden? Detta ges alla möjlighet att uttrycka under samtalsforum.

Bernard och Judith från vår systerförening i Kongo-Kinshasa gästar oss och förutom chansen att lära känna dem personligen så kommer vi få lära känna deras Kongo genom berättelser, smak och ton. Fjolårets succé med Gudstjänstverkstad finns också nu i programmet för de som önskar delta och utforma gudstjänst tillsammans. I övrigt bjuder programmet på gemenskapsaktiviteter, andakt, årsmöte, gökotta, gudstjänst och givetvis Öppen scen!

Tollare folkhögskola där vi kommer hålla till har blivit en kär plats vi gärna återvänder till med sin goda mat och vackra gröna plats i skärgården. Folkhögskolan ägs av IOGT-NTO och ligger i Saltsjö-Boo bara någon mil från centrala Stockholm. Alla lokaler är tillgängliga för rullstol och det finns hörslinga i möteslokalen. Alla gästrum har dusch och toalett. Det finns också rum som är tillgängliga för den som har rörelsehinder. Ledsagare kommer finnas för alla utifrån behov.

Tack vare ett ordinärt fondanslag subventioneras deltagaravgiften i år ytterligare och förhoppningen är därmed att fler ska ha råd att komma. Därtill finns möjlighet att söka Enskilt bidrag, görs senast anmälningsdagen.

ALLA är välkomna såväl ung som gammal, ny eller senior i Syskonbandet, och ledarhundar!

 Tider: Vi startar med middag tillsammans onsdagen den 9 maj kl. 17.00, incheckning från 15.30, och avslutar med lunch kl. 12.00 söndagen den 13 maj.

 Pris helpension: 1500 för del i tvåbäddsrum, 2650 kr för enkelrum, 450 kr för barn 3-12 år i föräldrars sällskap. Detta starkt subventionerade pris gäller för medlemmar som betalt sin medlemsavgift 2018 samt för dig som kommer med för första gången på ett evenemang med Syskonbandet

 Adress och resa: Tollare folkhögskolas adress är Åhlbergs väg 1 Saltsjö-Boo. Med kollektivtrafik tar du dig dit på 20 minuter med buss från Slussen i centrala Stockholm, hållplatsen heter Tollare och därifrån 500 meters promenad. Du erbjuds resesubvention på den del av din resa som överstiger 500 kr med subvention på max 700 kr.

 Anmälan & info: Senast den 10 april till Tina på 08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se Anmälan är bindande fr.o.m. den 10 april då deltagaravgiften även ska vara inbetald på plusgiro 3 64 49-7. Inbetald avgift återbetalas mot uppvisning av läkarintyg minus en administrationskostnad på 10 %.

Varmt välkommen med din anmälan och till en varm gemenskap!