Du bjuds in till en adventsmysig eftermiddag och kväll med Syskonbandet, hemifrån där du är uppkopplad med dator eller telefon till julstugan på Zoom!

Anmäl dig under november genom att maila tina@syskonbandet.se.

Den 1 december skickas mail till dig med länk/nummer till julstugan i Zoom. 

Närbild på en julgran med en mångfald av olika pynt: ljus, glitter, kulor, halmfigurer och kottar.

Det här händer:

Vi klär julgran tillsammans! Det är med minnen vi alla hjälps åt att klä vår gemensamma julgran. Var och en får beskriva och berätta om sitt utvalda pynt och minne som ska hängas i granen. Du behöver: 

  •  Rota fram en julgransdekoration eller annat julpynt som bär ett särskilt minne för dig eller som du tycker är extra fin av någon anledning.   

Taktilt Bibelstudium – Lär KÄNNA din Bibel

Redan för mer än 2000 år sedan använde alla judar, seende som blinda, en slags taktil skrift som bygger på knutar. Vi utforskar denna ”hemliga” taktila skrift och läser en nytestamentlig text där sådan skrift dyker upp. Ett bibelstudium / adventspyssel där vi både går på djupet i texten, upplever den med flera sinnen, och funderar över vad den kan betyda för oss idag. Detta behöver du:

  • 4 garnbitar. De ska vara minst en meter och upp till 1,20 meter långa. Helst tre vita och en blå eller lila. Annat slags snöre och färg går annars också att använda.
Vita garnnystan

Annat  som utlovas denna adventsträff är stämningsfull stund med julsaga, lekfull gemenskap och andakt i första advents anda. Har du inget julgranspynt eller garn till pyssel så går det utmärkt att vara med ändå! 

Programmets hållpunkter söndagen den 3 december:   

14.45 Julstugans portar öppnas  

15.00 Uppstart med presentation julsaga och lekfull gemenskap 

16.00 Workshop/bibelstudium – Lär känna Bibeln 

17.00 Middagspaus 

19.00 Klä julgranen 

20.00 Andakt 

20.30 Avslut och fortsatt umgänge  

Varmt välkommen önskar nissarna Lena, Pontus, Monica, Mackan och Tina