Den 30 april till 3 maj möts vi för härlig gemenskap och årsmöte! Denna gång på Helsjöns folkhögskola knappt 6 mil från Göteborg.Somrig flygbild på folkhögskolan med gröna träd och sjön i bakgrundenStig från folkhögskolan till badplatsen genom skön natur med lite morgondimma

Helsjöns folkhögskola och kursgård ligger naturskönt vid Texelbergets fot och Helsjöns strand. Skolan är knuten till Svenska kyrkan och köket använder i största möjliga mån rättvisemärkta varor och det finns en liten Fair Trade butik. Alkohol är inte tillåtet på skolan. Tillgängligheten på skolan är god och ledarhundar är givetvis också välkomna.

Rubriken för dessa dagar är ”Trygg i tron”.

Vi startar efter incheckning torsdagen den 30 april med att äta tillsammans kl 17 och får sedan veta mer om varandra innan vi avslutar aftonen med andakt. På fredagen leder Lars-Ove Arnesson oss i bibelstudium och samtal utifrån temat ”Trygg i tron”. Vi njuter av den vackra omgivningen, spelar kubb och badplats finns för den som mäktar sig till ett dopp i Helsjön. Enskilt samtal och bön kommer erbjudas och till kvällen riktar vi minnen och sinnen till fjärran länder dit Syskonbandet nått. Lördagens för- och eftermiddag ägnas åt föreningens årsmöte och på kvällen öppnas scenen efterlängtat upp till alla som vill bidra med något för oss andra att njuta, skratta eller gråta till. Söndagen den 3 maj firar vi gudstjänst tillsammans i kapellet innan vi avslutar med lunch före hemfärd.

Varje dag kommer vi ha andakt och sjunga tillsammans. Kan du spela ett instrument eller sjunga och skulle vilja ansvara för sången vid några tillfällen tillsammans med några andra? Hör då av dig!

Resa: Gemensam buss erbjuds tur och retur från Göteborg central till Helsjön. Du betalar 150 kr för tur och retur. Meddela i din anmälan om du önskar åka med denna buss. Syskonbandet erbjuder dig resesubvention för den del av din resa som överstiger 500 kr (med maximalt 700 kr). För dig som tar dig med egen bil/taxi är adressen Helsjön 1, Horred.

Tider: Vi startar med middag kl 17.00 på torsdagen den 30 april (Valborgsmässoafton). Den gemensamma bussen går från Göteborg kl 15.30. Vi avslutar på söndagen 3 maj med lunch kl 12.00 och bussen går till Göteborg kl 13.30 för att vara vid Göteborgs central 14.30.

Pris: Följande kraftigt subventionerade pris gäller för medlemmar som betalat årets medlemsavgift och för dig som kommer med för första gången på aktivitet med Syskonbandet. Priset inkluderar all mat, logi, program och tillgängliga ledsagare. Lakan & handduk ingår inte men går bra att hyra för 80 kr.
Del i trebäddsrum: 850 kr
Del i tvåbäddsrum: 1100 kr
Enkelrum: 1550 kr

Anmälan: Planera in att delta och anmäl dig redan nu! Sista dag 1 april till Tina på Syskonbandets kansli, 08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se.

Alla är mycket varmt välkomna!