Syskonbandets gemenskaps- och årsmötesdagar 2020

Vi möts i Yxnerum för syskonbandsdagar, gemenskap och årsmöte, den 29 april till 3 maj 2020. Anmäl dig och kom med !

Frid är temat för dagarna. På den fridfulla platsen vid sjö på Östergötlands landsbygd söker vi gemensamt att finna inre ro och frid. För mycket att göra eller understimulans i vardagen, bådadera kan fylla oss med stress och oro, somligt med anknytning till synnedsättning. Vi delar våra erfarenheter, är i gemenskap och får några dagars paus från det vanliga och förnyad kraft med oss hem

Teolog och pastor Eleonore Gustafsson gästar oss för bibelstudium om frid och frid i bön. I seminariet ”Kroppsfrid” får vi tips och övningar för kroppslig och inre lugn. Vi kopplar av tillsammans i bad, bastu och jacuzzi. Det blir andakter, sång och Öppen scen. I Forum Syskonbandet får alla möjlighet att vara visionära och lördagen ägnar vi åt årsmöte. Det ges chans att delta i gudstjänstverkstad och vi firar gudstjänst i Yxnerums kyrka på söndagen.  Vi är i lugn och god gemenskap och njuter av god mat. För den som vill aktivera sig extra finns det bland annat hinderbana, biljardbord, badminton, roddbåt, pool och klar sjö att doppa sig i för den badsugne.

Yxnerums hotell- och konferensanläggning drivs numera i kristen regi. Den ligger vid sjön Yxningen utanför Åtvidaberg och 4,5 mil från både Linköping och Norrköping. Vi bor i dubbel- eller enkelrum med dusch och toalett. Ledarhundar är välkomna och anläggningen är tillgänglig för rullstol. Hörselslinga kommer finnas i samlingslokalen. Som alltid kommer det finnas ideella ledsagare till hands. Våra arrangemang är fria från alkohol.

Ny och gammal i föreningen, ung och äldre, från alla vädersträck – ALLA är välkomna till dessa dagar!

Tid: Vi startar onsdagen 29 april med middag kl. 17.00 och avslutar söndagen 3 maj efter gudstjänst och lunch vid kl. 14.00.

Resa: Gemensam buss är bokad och erbjuds från Norrköping C kl. 15.00 på onsdagen och tillbaka på söndagen med ankomst senast kl. 15.00. 200 kr tur & retur för att åka med bussen. 

Deltagaravgift:
1900 kr för del i dubbelrum
2400 kr för enkelrum
Barn 10-15 år 950 kr

De mycket kraftigt subventionerade priserna gäller för betalande medlem och för dig som deltar för första gången i evenemang med Syskonbandet. I priset ingår mat, logi, programinnehåll, ledsagning, lakan och handduk. Enskilt bidrag är därutöver möjligt att söka fram till anmälningsdatumet.

Anmälan: görs senast den 1 april till Tina på Syskonbandets kansli tel 08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se.
Anmälan är bindande fr.o.m. 1 april och då sätts också deltagaravgiften in på Plusgiro 36449-7. Avgift återbetalas mot uppvisning av läkarintyg minus en administrationskostnad på 10 %.

Varmt välkommen med frågor och anmälan !