I aprilnumret av tidningen Syskonbandet kunde du läsa inbjudan till den beredskapsdag på Almåsa Havshotell som går av stapeln onsdagen 29 juni. Intresset är stort och endast ett fåtal platser kvarstår !

Det är Syskonbandet i samarbete med Synskadades Riksförbund och Sveriges Civilförsvarsförbund som inbjuder dig till en sommardag vid havet med fika och lunch och detta i kombination med viktig utbildning i hemberedskap och seniorsäkerhet. Är du förberedd för en kris, till exempel flera dagar med strömavbrott ? Klarar du dig själv i ditt hem om något händer ? Vill du få konkreta tips och verktyg för hur du eller någon äldre i din närhet kan undvika olyckor ute och inne ?

Två av Civilförsvarsförbundets synskadade instruktörer leder utbildningen. Varje pass är en och en halv timme så det finns gott om tid.

Tid 9.30-16.00: Vi startar dagen för de som vill med andakt kl 9.30, kl 10.00 börjar sedan kursen i hemberedskap och efter lunch är det Seniorsäkerhet kl 14.00. Kl 16.00 är programmet avslutat.

Avgift för fika och lunch: 200 kr (anges vid anmälan om så önskas, kan ej beställas på plats, betalas till Syskonbandet eller SRF beroende på vem du anmält dig till). Utbildningen är gratis och sker på uppdrag av Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap, MSB

Anmälan: genom Syskonbandet görs till tina@syskonbandet.se eller 08-641 30 95.

OBS Anmälan är bindande, antalet platser begränsat och intresset mycket stort så anmäl dig direkt för att få en av de sista platserna.

Uppgifter som ska anges vid anmälan: Namn, postadress, mobilnummer, läsmedia (talbok, storstil, punktskrift eller e-text), om fika och lunch önskas (eventuella allergier/intoleranser), medföljande ledarhund och egen ledsagare.
För dig som inte kan resa med till exempel färdtjänst kan vi erbjuda ett antal begränsade platser med transport från Västerhaninge pendeltågsstation till Almåsa havshotell tur och retur, ange i sådana fall detta vid anmälan.

Efter kursen, passa på att ta ett dopp i havet vid Almåsa havshotells egna badstrand! 

Varmt välkommen med din anmälan önskar instruktörerna Tina Strömberg och Arne Jungelin