Nu är vi inne i högtidsperioden Fastan som varar ända fram till Påsk. En defus högtid för somliga och en påtaglig tid för andra. Vad vi gör av Fastan och vad den får för betydelse är mer än någon annan högtid helt upp till oss själva.

I program Klarsyn som sänds den 26 mars kan du höra några syskonbandares reflektion kring vad Fastan egentligen är och kan vara, vad vi själva kan välja att avstå eller lägga till och varför vi i så fall ska göra det. Programmet ligger efter att det sänts att lyssna på via www.syskonbandet.se/klarsynprogram.

När vi i februari hade en syskonbandshelg i Norrbotten kom förslaget upp om att göra en Fasteinsamling. Nu startar denna och pågår fram till Påsk. Det som under denna period kommer in till Syskonbandet går oavkortat, om inget annat anges, till våra systerföreningar i Afrika. Vi har kontakt med och stödjer våra kristna synskadade brödrar och systrar i Etiopien, Tanzania och Kongo-Kinshasa, vilka har det oerhört tufft ställt och försöker hjälpa varandra och andra på det sätt de kan med knappa resurser. Vårt ekonomiska stöd är av avgörande betydelse för dem.

Kanske ditt sätt att fast är att avstå från något du hade tänkt unna dig själv och istället ge samma summa till denna Fasteinsamling?

Insättning kan göras till Plusgiro 36449-7 eller Swisha till 123 148 82 20.

Frid och välsignelse till dig i Fastan!