Syskonbandet bjuder in till kurs- och gemenskapshelg den 8-10 mars på Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå.

Denna helg kommer bjuda på lekfullhet och allvar med liv och död som röd tråd. För att verkligen leva behöver vi hålla oss aktiva i den utsträckning som är möjlig för oss. många med synnedsättning känner sig begränsade i det avseendet. Genom övningar, verktyg, samtal och inspiration vill vi ändra på detta. Vi kommer få använda kroppen, lära oss enkla övningar och även uttrycka sorg och glädje i sång och dramatisering. Samtal och reflektion blir det också om vad som händer i livet när någon dör. Vet du till exempel hur en kista brukar dekoreras och varför, eller hur det Vita arkivet fungerar? 

Ansvariga ledare denna helg kommer vara diakon och bibliodramapedagog Ann-Christine Folke och Syskonbandets verksamhetsledare Tina Strömberg. Vi håller till på Strömbäcks folkhögskola som ligger där Umeälven möter havet 1,8 mil söder om Umeå. Skolan är tillgänglighetsanpassad och ledarhundar är välkomna. Avslutning har vi i en kyrka i Umeå där vi kommer fira gudstjänst.

Tider: start fredagen 8 mars kl 16.00 med incheckning och orientering på området. Avslut på söndagen 10 mars kl 14.00 i Umeå.

Plats: Strömbäcks folkhögskola med adress Strömbäck 360, 905 82 Umeå. Gemensam resa med kollektivtrafik kan samordnas, meddela hur du vill resa.

Deltagaravgift: 1400 kr för del i dubbelrum, 1800 kr i enkelrum.
Detta subventionerade pris gäller betalande medlem och för dig som är med för första gången på arrangemang med Syskonbandet. Alla får del av resesubvention på den del av resekostnaden som överstiger 500 kr, med max 700 kr. Medlemmar har dessutom möjlighet vid behov att ansöka om enskilt bidrag. Senast anmälningsdagen vill vi ha din ansökan om enskilt bidrag.

Anmälan: senast 8 februari till tina@syskonbandet.se eller 08-641 30 95. Välkommen att också ta kontakt om du har frågor eller bara vill veta mer om denna helg!