I september blir det äntligen dags för Nordisk konferens. Tillsammans vistas vi på vackra västkustens Åh stiftsgård och är med om ett varierat och inspirerande program. Ta denna chans att träffa nya och gamla vänner från systerföreningarna i grannländerna !

Bild på en glad Lena-Maria som visar hur man målar med en fot.

Vi gästas av Lena-Maria Vendelius – kristen sångerska och inspiratör, född utan armar. Hon är känd från TV-program, sina många skivor, böcker, föreläsningar och engagemang för barn med funktionsnedsättning i världen, samt som mun- och fotkonstnär. Lena-Maria har även varit simmerska och är bland annat medaljör i Paralympics. 

Tema: Min plats i kyrkan – Möjligheter och svårigheter för mig som har en synnedsättning 

I inspirerande bibelundervisning med medverkande från våra olika föreningar kommer vi att höra de goda nyheterna om hur Jesus kommer till människor trots hinder av olika slag.

Genom följande fyra seminarier, som du får välja bland, hjälper vi varandra att se de möjligheter som synskadade har i kyrkan och den lokala församlingen.
A: Inspiration, när jag ska bidra i församlingen.
B: Kan teknik hjälpa när jag vill hitta min väg in i gemenskapen?
C: Inspiration, när jag måste lyssna och läsa
D: Vilka rättigheter har jag?

Programmet bjuder också på sinnesvandring, besök i Uddevalla, deltagarafton och en hel del sång.

Plats: Åh Stiftsgård, som är vackert belägen vid den svenska västkusten, utanför samhället Ljungskile på den bohuslänska landsbygden. Gården med sina många byggnader har, utöver huvudbyggnad och kyrka, flera hus med logi i olika standard, samt mysiga sällskapsrum. Alla lokaler är tillgängliga för rullstol, hörselslinga finns och ledarhundar är välkomna. 

Priser: 
Vandrarhemsstandard tvåbäddsrum 1250 kr/person
Hotellstandard tvåbäddsrum 1550 kr/person (begränsat antal)
Enkelrumstillägg 600 kr  

Hotellstandard innebär egen dusch och toalett på rummet medan vandrarhemsstandard har toalett och dusch som delas med någon/några andra men alla har handfat på rummet. Priserna för deltagare är de samma som utlovades i fjol fastän kostnaderna ökat. Detta mycket kraftigt subventionerade pris gäller betalande medlemmar i Syskonbandet (i Sverige) och inkluderar utöver logi, all mat och programinnehåll samt ledsagning.    

Resa & extrasubvention: Gemensam buss erbjuds från Göteborgs centralstation kl 15.00 på torsdagen och med ankomst på söndagen ca kl 15.00. 200 kr för tur & retur Göteborg-Åh med denna buss. Syskonbandet erbjuder resesubvention för den del av din resa som överstiger 500 kr, med maximal subvention på 700 kr. Du har därtill vid behov möjlighet att ansöka om enskilt bidrag för deltagande i konferensen.

Anmälan: Varmt välkommen med din anmälan, senast 10 juni, till kansliet  08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se.

Anmälan är bindande och Deltagaravgiften ska ha inkommit på plusgiro 36449-7 senast 18 augusti. Avgift återbetalas därefter mot uppvisning av läkarintyg minus en administrationskostnad på 10 %.

Fullständigt program för dagarna kan du läsa här: https://www.syskonbandet.se/nordisk-konferens-15-18-september-2022/

Fler länkar:
Läs mer om Åh stiftsgård här https://ahstiftsgard.s
Läs mer om Lena Maria här http://lenamaria.hemsida24.se/sv-SE/biografi-press-20573130 och vad hon är aktuell med just nu hittar du på hemsidan www.lenamaria.com