Nu har vi gått in i den stora fastan. I kampen mot begären genom återhållsamhet och bön så fäster vi vår blick mot Jesus Kristus. Så ser vi fram emot att få fira Herrens påsk. Ett sätt för oss att söka djupare i kärleken till Gud är att avstå från vårt eget.

“Dela ditt bröd med den hungrige, ge hemlösa stackare husrum, ser du en naken så klä honom, vänd inte dina egna ryggen!” Jesaja 58:7

Detta bibelord kan vi nu praktisera genom Syskonbandets fasteinsamling för vattenprojekt i Demokratiska republiken Kongo.

Föreningen av Kristna synskadade i D.R. Kongo har föreningshus i förort till huvudstaden Kinshasa. De har möjlighet att borra vattenbrunn på tomten. Det skulle hjälpa området med vattenförsörjning och bli en inkomst till föreningen och dess medlemmar i nöd.

Ge en gåva via Syskonbandets Plusgiro: 36 449-7, Bankgiro: 342-9552 eller Swish: 123 148 82 20. Mmärk insättningen med ”Vattenprojektet”. Bär våra syskon i UFSAMC i dina böner.

Nedan kan du läsa brev om projektet från ordförande Jacques Kimvundu Batuzola.

Hälsningar i Kristus

Syskonbandets styrelse genom Pontus Nyman ledamot och Michael Liliequist ordförande

”Kära medlemmar i SYSKONBANDET,

Vår förening, UFSAMC, är mycket intresserad av detta projekt, i syfte att bekämpa fattigdom och tiggeri bland våra medlemmar, som tillbringar dagarna på gatorna i jakt på något som kan tillgodose de konkreta behov man har.

 Detta projekt för ”vattenförsäljning” i Kinshasas förorter kommer att generera månatliga inkomster som ska användas för att finansiera bygg- och återställningsarbeten, samt mikroprojekt som genomförs av medlemmar eller för att ge stöd/bidrag till medlemmar i föreningen.

Kostnaden för projektet beräknas till 5 000 dollar, den förväntade månadsinkomsten blir 548 dollar för försäljning av vatten till 30 hushåll med 6 personer per hushåll, för 200FC per 25-litersdunk. Den förväntade bruttovinsten kommer att vara 250 USD per månad.

Vi ber er, medlemmar i SYSKONBANDET, att finansiera detta projekt och vill på förhand tacka er så hjärtligt.”

  
För mer information är du välkommen att kontakta Syskonbandets kansli 08-641 30 95 eller styrelse på styrelsen@syskonbandet.se