Var med på vår CD!

Sjungande kör

 

Den 6-9 juni ska körsång läggas på vår kommande cd-skiva, och Du är välkommen att delta!

Minns ni årsmötesdagarna 2011? Vi var på Tollare folkhögskola då för första gången och temat var körsång. Om du inte var med då, eller behöver friska upp minnet lite så var det så att en av våra medlemmar Kerstin Adeström skulle leda oss i sång. Visst fanns det skeptiker bland oss, men alla ställde sig med gott mod och började sjunga. När vi väl börjat sjunga och jamma tillsammans fanns det inget stopp! Vi var helt fascinerade av vad vi själva kunde göra tillsammans med våra röster. Att vi i Syskonbandet kunde låta så extremt bra! Gladast blev dock säkerligen kyrkobesökarna i Klara kyrka där vi sjöng på deras gudstjänst. Under de dagarna väcktes så idén om en skiva. En skiva av och med oss i Syskonbandet. Och så blev det. Det bildades en musikgrupp som kom att få det övergripande ansvaret över hela projektet.

I mars 2012 hade vi en kreativ helg där vi medlemmar fick prova på att skriva texter och skapa melodier. Alla hade sedan möjlighet att fram till den sista december 2012 inkomma med förslag på egenskrivna sånger till skivan. De sånger som valdes ut arrangeras just nu och musikbakgrunder läggs. Så ca 2 år efter idéns uppkomst står vi inför det momentet i produktionen som är allra roligast och trevligast. Vi ska påbörja själva inspelningen av sången på skivan. Och där vill väl du vara med?

Vi kommer att ha en del körinslag på skivan, och vår tro är att ju större kör, desto bättre blir resultatet. Så nu vill vi i musikgruppen bjuda in dig till vår inspelningshelg. Vi har tänkt göra det så lätt och smidigt som möjligt för dig som vill delta genom att i förväg, ungefär i början av maj skicka ut en övnings-cd med alla körstämmor på. Då är också alla musikbakgrunder färdiga. Då kan du i lugn och ro sitta hemma i en hel månad och lära dig din stämma.

Vilken typ av sånger är det då vi ska sjunga?

Det kom in en hel hög av fantastiska sånger och av dessa har vi nu valt ut 12 stycken. Alla kommer inte att ha körinslag i sig, men en del kör blir det. Exempelvis har det gjorts en fin tonsättning av Psalm 150 och den är en ren körsång. Sången ”Du är med mig alla dagar” blir en svängig gospel och ”Buren av Jesu kärlek” en vacker läsarsång. Det bjuds också på ballader, sånger i folkvisetappning och mycket mer.

Så vad säger du? Detta låter väl som något för dig? Många olika genrer på sångerna, härlig gemenskap och ett slutresultat som du själv sedan kan stoltsera med inför släkt och vänner.

Sedan då hela processen är klar och skivan finns i din hand, blir det självklart en releasehelg med konsert och festligheter i mitten på november. Den vill du väl inte missa?!

För den nyfikne avslöjar vi här den preliminära låtlistan på upphovsmän och sångtitlar till skivan:

Erik Bondesson ”Sommarpsalm”
Hjördis Lindström ”Välsigna”
Isabelle Ulfsdotter Hillberg ”Helig frid”
Kerstin Adeström ”Personligt”
Marie Bergström ”Du är med mig alla dagar”
Pontus Nyman ”Min väg till Gud”
Kerstin Adeström ”Halleluja” (Psalm 150 folkbibelns översättning)
Emilie Herrburth ”My heart goes on for you”
Marie Bergström ”Hyllningshymn”
Rut Ekström ”Buren av Jesu kärlek”
Tryggve Nandorf ”Vid korsets fot”
Tina Hanson ”Se solen igen”

Var: Vi kommer att vara på Liljeholmens folkhögskola i Rimforsa ca 3 mil söder om Linköping och göra inspelningen i deras studio. Det är samma plats där vi hade vår kreativa text- och musikskaparhelg under förra våren. Skolan ligger vackert i östgötska landskapet intill en sjö som man kan ta sig ett skönt sommardopp i! Vi bor i rymliga 2-4 bäddsrum som alla har dusch och toalett. Lakan & handduk medtas eller hyres för 75 kr.

När: 6-9 juni. Vi startar efter incheckning med middag tillsammans kl 17 på torsdagen och avslutar med lunch på söndagen kl 12.30. Det blir lagom att boka hemresa från Rimforsa vid kl 14. Inspelning av de utsedda soloinsatserna kommer att göras i första hand under dagen den 6/6 varför somliga kommer vara på plats redan kvällen den 5/6.

Resa: Det går utmärkt att ta sig med tåg eller buss hela vägen till samhället Rimforsa där du sedan kan bli uppmött med bil eller ta dig till fots till själva skolan. Adressen till skolan är Liljeholmsvägen 8, Rimforsa. Syskonbandets vanliga resesubvention erbjuds också till detta evenemang för den del av din resa som överstiger 500 kr och med maximalt 700 kr.

Kostnad: 300 kr för dig som betalat din medlemsavgift för 2013. I detta inkluderas all mat och logi för alla dagar, tillgängliga ledsagare, gemenskapen och upplevelsen att spela in en riktig skiva i en riktig studio!

Anmälan: Senast den 30 april till Tina Hanson på kansliet. Avgiften på 300 kr är också din bindande anmälningsavgift som sätts in på Syskonbandets plusgiro 36449-7 senast sista anmälningsdag och den återbetalas ej vid eventuellt förhinder.

Har du frågor är du mer är välkommen att kontakta Marie eller Tina på kansliet telefon 08 6413095
E-post:
mariebergstrom1989@gmail.com
tina@syskonbandet.se

Välkommen!