Tidigare i höst fick ni veta vilka kreativa förslag som kommit upp på digitala träffar av olika slag inom vår förening och vissa av dessa har redan genomförts eller håller igång för fullt. Nu är det dags att också vidga våra vyer mot andra länder !

Tycker du det är spännande att prata med personer i andra länder, använda din engelska eller andra språk du kan kommunicera på? Då är detta något för dig ! 

Det finns föreningar som vår, av kristna synskadade, runt om i hela världen. Några känner vi till. En sammanställning finns över kontinenterna och länder där vår motsvarighet finns registrerad och ofta med kontaktuppgifter. Därutöver kan det förstås finnas fler systerföreningar till oss som vi ännu inte känner till men med dagens sociala medier kan det vara möjligt att söka upp varann. 

Idéen är nu att gruppen av syskonbandare pratar ihop sig om vilka länders föreningar de vill ta kontakt med och sedan få till ett eller flera möten till exempel över Skype där man berättar ömsesidigt om föreningarna och delar med varandra sina erfarenheter av hur det är att vara kristen och att ha en synnedsättning i sina respektive länder. Kanske vill gruppen prata med kristna synskadade i Tyskland eller Frankrike, USA eller Indien, Ryssland eller Brasilien. Med de enkla tekniska möjligheter vi har idag så är vi inte begränsade av varken land eller hav. Det här kan bli väldigt intressanta möten med givande ömsesidigt utbyte ! 

Ring eller maila Tina om du vill vara med i denna grupp som tar internationell kontakt.