Syskonbandets resa till det heliga landet
7-14 september 2014

 Följ med på en resa där du får se hur Jesus förenar och berör människor på bibelns tid och i dagens Mellanöstern!

Syskonbandet samordnar en unik resa till Israel. Bland de många speciella platser som finns att besöka i detta land åker vi på denna resa till platser som kan upplevas på fler sätt än genom att se. Vi möter också kristna synskadade i Betlehem.

Övergripande om resan:
Du får se platser och uppleva miljöer ur bibelns värld. Känna dofter och trängas med folk på via Dolorosa och i Basarerna. Du kan få känna på stenarna där Jesus gått.
Egen eftertanke och reflektion. Trots en intensiv resa stannar vi upp i andakt, mässa och bibelläsning. I Juda öken och på saligprisningarnas berg ger vi oss ut i naturen med bara Bibeln. Och plötsligt är Jesus där och berör oss. Palestinakonflikten kommer att belysas mångsidigt.

I Döda Havet får du möjlighet till unikt bad, spa behandling och eventuellt blir det fler badtillfällen så som i Genesarets sjö.

Du kommer att möta många intressanta människor under resan så som Dina Katanacho en modern Maria från Nasaret. Dina är arabisk israel med passion för evangeliet, sitt folk och speciellt kvinnorna. Göran Larsson teol doktor och präst som ägnat sitt liv åt judisk-kristna relationer. Victor Kalisher som leder det Israeliska bibelsällskapets arbete bland den judiska befolkningen. Kristna synskadade på centrat The House of Hope. Urban Lennartsson från svenska Bibelsällskapet, som är präst, berättare och vår reseledare. Och många fler.

Vi vill att alla ska känna sig delaktiga och få ut så mycket som möjligt av denna unika resa. Du får chans att hålla andakter, läsa bibeltexter och göra bibeldrama på de historiska platserna.

Arrangör
Syskonbandet är arrangör och anlitar i sin tur Israel tours och Urban Lennartsson på Svenska bibelsällskapet.

Pris 14900 kr
Detta är ordinarie pris och Syskonbandet har inte möjlighet att gå in med subvention eller att stå för ledsagares kostnader. Var och en uppmuntras därför att ansöka hos olika fonder och stiftelser för finansiering av sin ledsagares och eventuellt sin egen resa. Kontakta Tina på kansliet om du vill ha tips och råd på hur du kan söka fondmedel.

I priset ingår:
– Flyg med Norwegian t/r Arlanda
– I dag kända skatter och avgifter
– Sightseeing med svensktalande guide
– Inträden enligt program
– Dricks (ca 600 kr för hotell, guide o buss)
– Boende i delat dubbelrum (enkelrumstillägg om 3 200 kr, begränsat antal)
– Halvpension (frukost- och middags buffé på kvällen) samt lunch 8 sept.
– Lån av ljudutrustning för guidening o tolkning.

Anmälan
Ordinarie anmälningstid har gått ut men då det nu finns platser kvar så är du välkommen så långt platserna räcker. Vid intresse, hör av dig snarast och du får detaljerat program och vilkorsinfo!
Syskonbandet sköter all kontakt och bokning med Israel Tours så du behöver inte själv tänka på några blanketter och all info får du direkt från Syskonbandet.

Kontakt
Tina Hanson på Syskonbandets kansli nr 08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se