Syskonbandet bjuder in till kurs i ljudredigering. Vi kommer använda programmet GoldWave och inga förkunskaper behövs. Vi lär oss från grunden och har du grundkunskaper sedan tidigare så får du förfinad färdighet. Kursen riktar sig främst till dig som använder dig av hjälpmedlet JAWS. Det du behöver ha med dig är din dator och kunskap i att navigera med ditt hjälpmedel. Förutom tekniskt kunnande i att klippa och klistra i ljudspår får du också med dig matnyttig kunskap i vad som är bra att tänka på vid inspelning för bästa möjliga ljud och slutresultat. 

Kursen görs i samarbete med Studieförbundet Bilda. Isabelle Ulfsdotter är kursledare, hon är Syskonbandets redaktör för medlemstidningen, går journalisthögskola och jobbar just nu på lokalradio men har sedan tidigare också vana att skapa ljudreportage och har från start varit engagerad i Syskonbandets podd Klarsyn. 

För att alla ska kunna få individuell vägledning efter behov är maxantalet deltagare 8 och för att kursen ska bli av är minsta antalet 4. Är du intresserad av att delta men har inte möjlighet dessa datum så hör av dig om detta ifall kursen blir flyttad till annat tillfälle eller plats närmre dig.

Datum och tid: 9-10 juni med start kl 17.00 på fredagen och avslut på lördagen kl 16.00. 

Plats: Ekumeniska Centret vid Alviks torg i Stockholm. Övernattningsmöjlighet finns på hotell i närheten. 

Pris: 400 kr i kursavgift utan övernattning och 700 kr inklusive boende i delat dubbelrum för dig som behöver övernatta. I priset ingår även mat under dagarna, ledsagning och installation av programmet GoldWave. För medlem i Syskonbandet finns möjlighet att vid behov ansöka om Enskilt Bidrag. 

Anmälan: senast 24 maj till tina@syskonbandet.se eller 08-641 30 95.

Välkommen med anmälan, med frågor och med visat intresse. Alla är välkomna, medlem som icke medlem, ung som gammal, bara nyfikenhet finns och önskan att prova lära sig nytt! Vem vet – kanske är du med och som ljudtekniker och redigerar Syskonbandets podd i framtiden!