Lyssnar du på poddar eller radioprogram och skulle själv vilja prova klippa samman program? Kom och lär dig ljudredigering hos Syskonbandet 3-4 november! 

Syskonbandet bjuder in till kurs i ljudredigering. Vi kommer använda programmet GoldWave och inga förkunskaper behövs. Vi lär oss från grunden och har du grundkunskaper sedan tidigare så får du förfinad färdighet. Kursen riktar sig främst till dig som använder dig av hjälpmedlet JAWS. Det du behöver ha med dig är din dator  med ny version av JAWS och kunskap i att navigera med ditt hjälpmedel. Förutom tekniskt kunnande i att klippa och klistra i ljudspår får du också med dig matnyttig kunskap i vad som är bra att tänka på vid inspelning för bästa möjliga ljud och slutresultat. Kanske kommer du vara med och göra Syskonbandets podd på proffsigt vis i framtiden!

Kursen görs i samarbete med Studieförbundet Bilda. Isabelle Ulfsdotter är kursledare, hon har flera år varit redaktör för Syskonbandets medlemstidning och varit engagerad medlem i vår podd Klarsyn sedan start, är nyutbildad journalist och har sedan tidigare vana att skapa ljudreportage. 

För att alla ska kunna få individuell vägledning efter behov är maxantalet deltagare 8 och för att kursen ska bli av är minsta antalet 4. 

Datum och tid: 3-4 novembermed start kl 17.00 på fredagen och avslut på lördagen kl 16.00. 

Plats: Ekumeniska Centret vid Alviks torg i Stockholm. Övernattningsmöjlighet finns på hotell i närheten. 

Pris: Kursavgiften är 400 kr. Boende i delat dubbelrum kostar 300 kr. I priset ingår även mat under dagarna, ledsagning och programmet GoldWave. För medlem i Syskonbandet finns möjlighet att vid behov ansöka om Enskilt Bidrag och resesubvention. 

Anmälan: senast 15 oktober till tina@syskonbandet.se eller 08-641 30 95. Observera att antalet platser är få och begränsat! 

Välkommen med anmälan, med frågor och med visat intresse. Alla är välkomna, medlem som icke medlem, ung som gammal, bara nyfikenhet finns och önskan att prova lära sig nytt! 

Bilda