Vi inbjuder dig som brukar vara med som ledsagare på våra arrangemang och dig som kanske är intresserad att komma med i framtiden, till en dag bara för er!

Syftet med denna dag är att du ska få en fördjupad förståelse av hur det är att inte se och vad som är bra att tänka på som ledsagare. Du som funderar på att komma med som ledsagare ska få chans att få veta, höra och prata om hur det kan vara. Dessutom vill vi visa vår uppskattning till dig som brukar vara med oss som ledsagare genom att bjuda dig på denna upplevelserika och trevliga dag utan ledsagaruppdrag!

Genom ett besök på ”Osynlig utställning” får du för en stund uppleva hur det är att ta sig fram utan att se och att ta in omgivningen enbart med andra sinnen än synen. Efter lunch tillsammans tar vi oss sedan till Syskonbandets föreningslokal på Södermalm i Stockholm och där får du chans att ställa alla de frågor du vill om hur det är att ha en synnedsättning, hur det är att ledsaga och ledsagas, och du får berätta om dina erfarenheter av att ledsaga.

Som samtalsledare har vi med oss Elisabeth Haag som arbetat inom dialog på studieförbundet Bilda och har även mångårig erfarenhet inom omsorg och funktionsnedsättning.

HÄR kan du läsa programmet för dagen.

Läs mer om utställningen vi ska besöka på www.osynligutstallning.se.

PRIS – RESA – LOGI
Ingen kostnad utan vi bjuder dig på denna dag och resan till Stockholm! Eftersom vi inte kan få något fondmedel för ledsagaromkostnader till just detta arrangemang är vi denna gång extra angelägna om att så billiga resor som möjligt bokas. Behöver du övernatta i Stockholm i samband med denna dag så ordnar du ditt boende på egen hand, men har du svårt att ordna sådant så hör av dig. Det finns möjlighet för ett antal personer att övernatta hos Syskonbandet. TID & PLATS Lördagen den 18 november i Stockholm.

ANMÄLAN
Varmt välkommen med din anmälan senast den 1 november till Tina på 08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se. Gruppens storlek är begränsad och först till kvarn är det som gäller så vänta därför inte med din anmälan!