Den 27-29 november – Första Adventshelgen, bjuder vi in till gemenskapshelg i Härnösand och Ljus är temat. Anmäl dig senast 30 oktober och kom med ! 

Ljuset används flitigt som metafor i vårt språk, i sånger och inte minst i Bibeln. Också den som inte ser ljus med sina ögon upplever ljus både i sin faktiska form och bildligt. Om detta delar vi våra erfarenheter och reflektioner. Vi kommer även att tillverka egna ljus. I november är frånvaron av solens ljus som mest påtaglig men på söndagen tänder vi det första adventsljuset som påminner oss om julens ljusa budskap som nalkas. 

Helgen genomförs i samverkan med Härnösands folkhögskola som har Equmeniakyrkan som huvudman. Skolan erbjuder bland annat synkurser. Vi bor i enkel- eller dubbelrum, alla med egen dusch och toalett. Rum och lokaler är tillgängliga, ledarhundar är välkomna och hörslinga finns. Skolan, liksom Syskonbandets arrangemang, är en alkoholfri miljö. Härnösand ligger vid Höga Kusten i Ångermanland. Skolan är belägen på vackra Murberget, 15 minuters promenad från centrum med buss- och tågstation. 

Alla erbjuds denna gång enkelrum utan extra kostnad. Vi håller oss naturligtvis till gällande restriktioner och rekommendationer om avstånd och handhygien för att vi ska kunna vara samlade på ett tryggt sätt. För att i största möjliga mån undvika eventuell smitta av covid-19 ska alla med behov av ledsagning denna gång ha sin egna ledsagare och helst någon du också till vardags träffar. Ledsagaren deltar utan någon kostnad. Den som känner sig krasslig när helgen närmar sig stannar hemma och för att ingen ska tveka så kostar avbokning dig inget denna gång. Men naturligtvis hoppas vi att alla som anmäler sig ska få hålla sig friska och få en riktigt härlig ljus helg tillsammans ! 

Tid: 27-29 november, med start kl. 17:00 på fredagen och avslut kl. 14:00 på söndagen. 
Pris: 1.200 kr. Lakan, handduk och städning ingår. Detta subventionerade pris gäller betalande medlem och dig som är med för första gången på evenemang med Syskonbandet. Därtill finns möjlighet att vid behov ansöka om extra enskilt bidrag fram till den 30 oktober. 
Resa: Du ansvarar själv för din resa men erbjuds subvention för utgifter över 500 kr, med maximal subvention på 700 kr. 
Anmälan: Senast den 30 oktober till tina@syskonbandet.se eller
08-641 30 95.