Wiks slottDen 13-16 augusti är det äntligen dags igen för Nordisk sammankomst och denna gång i Sverige! Artisten Ingemar Olsson gästar med konsert. Han är känd bland annat för sångerna ”Du vet väl om att du är värdefull” och ”Det finns så många sköna människor”. Vi tar en bussutflykt, smyger i slott, badar och mycket mycket mer!

11 segelbåt Från Norge, Danmark, Finland och Sverige strålar vi denna sommarmånad samman på Wiks folkhögskola drygt 2 mil utanför Uppsala. Wiks folkhögskola ligger mycket naturskönt på ett medeltida slottsområde, med gröna omgivningar och intill Mälarens vatten med badplats. Skolan och omgivningen är handikappanpassad, hörslinga finns i lokalerna, det finns ledfyrar och viss punktuppmärkning och ledarhundar är välkomna.
Vi gästas av Lilian Gustafsson, känd från kristna ashramrörelsen i Sverige, som leder oss i bibelstudium och samtal. Fredagen beger vi oss på utflykt till Uppsala där vi får professionell guidning av staden, domkyrkan och Linnés Hammarby dit Carl von Linné flyttade för att komma från stadsluften. På programmet står också avslappningsövningar, andakt och gudstjänst, tid för bad och bastu, vi får dela erfarenheter och idéer om föreningarnas verksamhet, och inte minst vara i god gemenskap!

Tema: Övergripande rubrik och tema för dessa dagar är ”Ge det vidare – att ta emot, äga och ge evangeliet vidare”

Tid: Start torsdagen 13/8 med middag kl 17.00. Avslut söndagen 16/8 kl. 13.30.

Resa: Buss kommer erbjudas tur & retur Stockholm-Wik, med upphämtning/avlämning även på Arlanda flygplats, för 100 kr per resväg. Denna buss kommer avgå från Stockholm central på torsdagen kl. 14.15, från Arlanda 15.00. På söndagen avgår den 13.30 från Wik och beräknas vara framme 14.15 på Arlanda och 15.15 vid Stockholms central. Syskonbandets resesubvention erbjuds för den del av din resa som totalt övergår 500 kr, med maximalt 700 kr.

Pris:
1900 kr/person i 2-bäddsrum
2200 kr i enkelrum
Dessa förmånliga priser gäller för alla medlemmar som betalat medlemsavgift och för dig som kommer med för första gången på aktivitet med Syskonbandet och inkluderar mat & logi, program, utflykt, konsert och ledsagare.
Enskilt bidrag: Ett extra tillfälle att söka medel erbjuds i år för deltagande i just denna aktivitet. Detta är en möjlighet som ges alla medlemmar som anser sig inte ha råd med deltagaravgiften och därför kan få bidrag beviljat för hela eller delar av denna samt resekostnader. Ansök senast i samband med sista ansökningsdag på syskonbandet.se eller genom att kontakta Tina på kansliet.

Anmälan: Senast den 8 juni till Tina på 08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se.

Hjärtligt välkommen!