Den 1 – 4 augusti är det äntligen dags igen för Nordisk konferens och denna gång i hjärtat av Norge på idylliska Sole Gjestegård vid sjö och fjäll. Temat för konferensen är Nåden

 Platsen: Sole Gjestegård är ett charmerande ställe, vackert beläget vid sjön Krøderen i Noresund ca 90 min från Oslo. Hotellet har enkel, dubbel och flerbäddsrum i olika storlekar, alla med eget badrum. Alla lokaler är tillgängliga och ledarhundar är välkomna. Det finns bastu och simbasäng inomhus. Gården omges av en stor grön trädgård och har egen strandlinje och båtbrygga. Stället ägs numera av Filadelfiakyrkan i Oslo och värdskapet står danska Maria och Peter Næsstrøm för som har lång erfarenhet av mat- och hotellservice.

Program: NÅDEN är temat för dessa dagar. Det blir bibeltimmar och samtal med rubrikerna Nåden är din vardag och Nåden är att vara. Konferensens talare är Inger Benedicte Aass. Hon arbetar som präst, har själv en synnedsättning och hon är stadig skribent för KABB. Vi tar oss till närbeläget fjäll med möjlighet till kortare och längre vandring längs fjällbäckar eller en kaffestund i den friska luften. Utflykt blir det också till det speciella berättelsefjällhuset Villa Fridheim som numera är muséum och det blir båttur på sjön Krøderen. I kyrka omgiven av jordgubbsland och bara 10 minuters promenad från Sole Gjestegård bjuds det på dikt och sång av egna förmågor i temat Nåden. I samma kyrka firar vi söndagens gudstjänst. Det blir också små andaktsstunder, deltagarafton och naturligtvis många trevliga stunder förhoppningsvis i sommarsol tillsammans med nordiska vänner!
(Detaljerat program för dagarna finns att öppna längst ner på sidan)

Resa: Du tar dig med flyg eller tåg till Oslo flygplats, Gardermoen. Därifrån åker vi gemensamt med andra till konferensen i norska gruppens buss, det tar ca 1,5 timme till Sole Gjesegård. Bussen går från Gardemoen ca kl 15 på torsdagen 1 aug och på söndagen 4 aug anländer den till Gardemoen senast kl 16. Du erbjuds resesubvention på den del av din resa som överstiger 500 kr (max 700 kr subvention).

Priser: Gäller medlem och dig som deltar för första gången i Syskonbandets arrangemang.
2100 kr för del i tvåbäddsrum
2700 kr för enkelrum
Barn under 3 år gratis, halva priset för barn 3-9 år.
I priserna ingår helpension, utflykter, resan mellan Gardermoen och Sole Gjestegård samt tillgängliga ledsagare. För synskadad medlem finns möjlighet att söka Enskilt bidrag hos Syskonbandet för deltagande i detta arrangemang fram till 1 juni.

Anmälan: Görs senast 20 maj till Tina på Syskonbandets kansli, 08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se.  Anmälan är från detta datum bindande..
Deltagaravgiften ska ha satts in på Plusgiro 36449-7 senast 1 juni. Avgift återbetalas mot uppvisning av läkarintyg minus en administrationskostnad på 10 %.

Du är alltid välkommen att höra av dig med frågor!

PROGRAM NK 2019
Obs! programmet är på norska och priserna är andra än de subventionerade för medlemmar i Syskonbandet.