Tisdagen den 26 maj

Roslagsbanan avgår från Östra Station mot Kårsta, linje 27, 9:45. Vandringsledare möter vid stationen i Frösunda dit tåget anländer 10:27. Vandringen är på 6 km och går på skogsstigar, landsväg och traktorväg.

Vi passerar Livstensristning, som berättar om det som hände i bygden på 1000-talet. Medtag matsäck, som äts i Klashagen om vädret tillåter. Annars avslutar vi med matsäck och andakt i pilgrimskapellet intill Frösunda kyrka. Det finns också möjlighet att besöka kyrkan.

Tåg tillbaka går en gång i timmen. Vi räknar med att vandringen och guidningen runt kyrkan är slut så att alla hinner med tåget 14:53 och är tillbaka vid Östra station 15:38.

En pilgrimsvandring innehåller sju nyckelord: Frihet – enkelhet – tystnad – bekymmerslöshet – långsamhet – andlighet – delande.

Att komma ut till fågelsång, blommande backsippor, öppna fält och spår av vikingar ger en försmak av sommar och den extra frihet den oftast för med sig.

 

Anmälan till Majken Öst-Söderlund på 08- 511 862 65 eller majken.ost-soderlund@svenskakyrkan.se. Anmälan är viktig om vi ska ordna med ledsagning.

Önskar du få sällskap av oss från Syskonbandet från och till Stockholm är du välkommen att kontakta oss på 08-641 30 95 eller maila tina@syskonbandet.se.

ALLA är välkomna!

Vid Björns sten