klarakons

Lördagen den 16 november var det äntligen dags. Under våra årsmötesdagar på Tollare 2011 då vi hade körtema så väcktes idén om att tillsammans göra en egen musik-CD, och nu 2,5 år senare, hade musikgruppens möda resulterat i en personlig och fin skiva och en konsert med festligheter efteråt för att fira det hela. Vi hade hyrt frälsningsarméns lokaler på Södermannagatan i Stockholm. Det var en gång i tiden en biograf vilket fortfarande märks och gjorde det väldigt lämpligt till att ha en konsert i. Frälsningsarmén har utrustat lokalerna med en modern och mycket välljudande ljudanläggning som gjorde rättvisa åt den vackra och medryckande musiken. Konserten var öppen för allmänheten och vi hade annonserat på olika sätt innan och det kom både känt och okänt folk för att ta del av konserten. De olika solisterna och låtskrivarna fick möjlighet att presentera sina sånger och berätta om bakgrunden till hur texterna har kommit till. Det var både personliga och gripande berättelser vi fick ta del av. En alldeles speciell stund blev det då Tina presenterade Emelie Herrburths sång ”My heart goes on for you”. Emelie var en av de första med att komma in med en sång. Hon lämnade oss några månader senare och fick flytta hem till Herren i april 2012. Sången som är en ballad framfördes på ett enastående sätt av Marie Bergström. Efter konserten var det fest. Det bjöds på en festbuffé med grekiskt tema och en lyxig tårta som dessert.

En stor del av kören övernattade sedan på vårt kansli för helgen var inte slut här. På söndagen medverkade vi i St:a Clara kyrkas Gudstjänst. Till två av de tre sånger vi skulle framföra hade vi med oss musiken inspelad som solister och kör sedan skulle sjunga till. Men det visade sig att det inte fungerade att få ut musiken i kyrkans ljudsystem. Då inträffar det oerhört märkliga och befriande att i kyrkan finns det en privatperson som har med sig en mobil ljudanläggning med rätt sladd och som gärna lånar ut den under Gudstjänsten till oss. Det kallar jag bönesvar!
Kyrkan var som vanligt välfylld och våra sånger togs fint emot.

Sammantaget kändes det som ett stort arrangemang för oss att genomföra och det har varit mycket förberedelser. Det var många som kom fram både efter konserten på lördagen och i Klara kyrka som hade blivit berörda och det gavs mycket beröm både för innehåll och framförande.

Skrivet av Ronny Gilderskär

konsert