I tidningen Syskonbandet har vi läst om att Svenska Kyrkan vill ha in nya psalmer till nästa upplaga av psalmboken. De vill både ha förslag på sånger som redan finns och som allmänheten gärna skulle vilja ha med, men även helt nyskrivna psalmer och det är här denna studiecirkel kommer in.

Vi träffas digitalt vid tre tillfällen, i början av oktober, november och december.

På den första träffen pratar vi om vad som behövs för att en psalm ska gå att sjunga för alla och vi kommer även att prata om våra favoritpsalmer. Under de två andra tillfällena ger vi varandra feedback på texter vi håller på med.

Du kan vara med även om ditt mål inte är att skriva en psalm. Att prata om psalmer och ge återkoppling på andras texter är minst lika viktigt.

Kanske kan vi få ihop till en psalm som vi skickar in till svenska kyrkan. Kanske kan vi få ihop något som vi vill sjunga och lära ut på en syskonbandsträff.

Vad som än blir resultatet av vår minicirkel kommer vi garanterat att ha roliga och intressanta samtal.

Låter detta spännande ? Hör i så fall av dej till sofia.thoresdotter@gmail.com eller 070-635 84 84.

Primära datum för träffarna är måndagarna 3 oktober, 7 november, 5 december. Start kl 19.00. Datumen är flexibla och kan vara möjliga att anpassa efter gruppen, så om du inte kan just dessa tidpunkter men är intresserad att delta, hör då av dig. Också den digitala plattformen, telefon eller dator, anpassas efter gruppen. 

Denna studiecirkel är gratis att delta i och görs i samarbete med Studieförbundet Bilda. 

Välkomna och vi hörs !

Hälsar studiecirkelledare Sofia Thoresdotter