Vi bjuder in till Syskonbandsdagar med Hopp som tema, helgen 16-18 oktober, och Du kan delta var du än befinner dig ! 

Vår förhoppning är att vi ska uppleva en liknande gemenskap som när vi möts för helgsammankomster på olika håll i landet. Nu kan vi vara med och höras även om det fysiska avståndet är långt. Alla är välkomna. Vi får fira morgonandakt tillsammans, delta i bibelsamtal, vara i direktkontakt med Afrika, vara lekfulla i en musiktävling, samt få chans till förbön/gemensam bön. Du kan delta hela helgen, alltså på samtliga pass. Eller så väljer du ett eller några av passen. Läs programmet här nedan och anmäl dig !

Fredag 16 oktober 
19.00-20.30 Hopp – ett personligt möte med Sakarias. Anna Ruther, präst i Svenska kyrkan i Umeå och stödjande medlem i Syskonbandet, reflekterar utifrån Sakarias liv. Om hur tvivel kan finnas mitt i hoppet, till och med vid änglabesök. Efter Annas inledande reflektion ges möjlighet till att dela egna reflektioner utifrån berättelsen vi hört, och om hopp. 
21.00 Bön. En stund i bön för Syskonbandet och varandra med möjlighet att nämna personligt böneämne. Bönestunden pågår så länge var och en önskar. 

Lördag 17 oktober 
9.30-9.50 Morgonandakt. Hålls av en av Syskonbandets medlemmar. 
15.00-16.30 Kontakt med Etiopien. Tesfaye Deriba, själv från Etiopien och medlem i Syskonbandet, ger oss en överblick om landet; dess historia, förhållanden och politiska situation. Vi har sedan direktkontakt med ordförande i vår etiopiska systerförening med huvudsäte i Addis Abeba. Då får vi lyssna till hur deras situation är just nu, och om hur Syskonbandets nödstöd har delats ut som mat till nödställda familjer i tid av pandemi. Vi ges också möjlighet att ställa frågor. 
19.00-20.30 Musiktävling. Erik Bondesson, radiopratare och musikalisk medlem i Syskonbandet, leder oss genom en rolig lördagskväll. Alla som vill är med och tävlar i lag. 
21.00 Bön. Samma upplägg som på fredagskvällen. 

Söndag 18 oktober 
9.30-9.50 Morgonandakt. Hålls av en av Syskonbandets medlemmar.  
19.00-20.30 Hopp – en kristen tro i framtiden. Mackan Andersson, omsorgsofficer i Frälsningsarmén i Malmö och medlem i Syskonbandet, spanar utifrån Bibeln om den kristna kyrkans hopp om framtiden. Efter Mackans inledande spaning ges det möjlighet till att ställa frågor om det sagda, och dela egna tankar och funderingar. 
21.00 Bön. Samma upplägg som fredags- och lördagskvällen. 

För vem: För alla ! Oavsett ålder eller var du bor så är du välkommen. Vi tror det blir givande dagar för dig, som kan ingjuta hopp. Också den som inte är medlem i Syskonbandet är välkommen att delta, så passa gärna på att bjuda in en vän eller flera. Eftersom inbjudan inte når den vi inte har mailadress till, så uppmuntrar vi dig att berätta om denna Syskonbandshelg till medlemmar och andra du är i kontakt med. 

Anmälan: Efter att du anmält dig till denna helg, eller delar av den, så får du information om vilket nummer du ringer, och om hur du kopplar upp dig för att komma in till det gemensamma mötesrummet. Det kommer att vara enkelt att ansluta oavsett om du vill använda dator, smartphone eller vanlig telefon. Om det blir för få anmälda till en programpunkt så ställs den in och då får du som anmält dig veta detta någon dag i förväg. Anmäl dig så snart som möjligt, dock senast måndag den 12 oktober till tina@syskonbandet.se eller 08-641 30 95. Du är också välkommen att höra av dig om du har några frågor om denna helg ! 

Detta evenemang görs i samverkan med Studieförbundet Bilda.