Den 28 april – 1 maj bjuds det in till Syskonbandsdagar med gemenskap och årsmöte, på Tollare folkhögskola och på Ekumeniska Centret i Stockholm! 

”Till jordens yttersta gräns” är temat för dessa dagar. Vi får lyssna på inspirerande seminarier på temat och följa med i tanzaniaresenärernas berättelser om den upplevelserika resan de nyligen var med om. Det blir dessutom underhållande quiz. Det internationella temat kommer även att höras i sång och kunna smakas i mat. I Syskonbandsforum får ni chansen att ställa frågor om, och komma med idéer kring, föreningens internationella kontakter. Därutöver blir det förstås Öppen Scen, andakter, gudstjänst, aktivitet och umgänge i vårens sköna grönska, på den vackra plats där vi vistas. 

Det är till Tollare folkhögskola vi äntligen återvänder, i Saltsjö-Boo strax utanför Stockholm, vackert belägen vid vattnet. Samlingar har vi i gemytliga Storstugan som är utrustad med hörslinga. Gemenskapen runt kvällsfika fortsätter i den charmiga herrgården med sina olika sitthörn och knarrande golv. Gästrummen i enkel-, dubbel eller komborum har egen dusch och toalett. Det finns tillgänglighetsanpassade rum och ledarhundar är välkomna. Ledsagare kommer finnas tillhands. 

För årsmöte beger vi oss gemensamt till Ekumeniska Centret vid Alviks torg i Bromma. Där har Syskonbandet nu sitt kontor och detta är en chans att få platsen introducerad för dig som inte tidigare besökt den. 

Alla medlemmar: nya, unga, gamla, är hjärtligt välkomna och tillsammans gör och får vi fantastiska dagar! 

Anmälan: Senast 30 mars till tina@syskonbandet.se eller 08-641 30 95. 

Pris och subvention: Helpension, del i tvåbäddsrum 2000 kr. Enkelrumstillägg 500 kr. Deltagande utan övernattning 1200 kr. Barn 12-18 år 1000 kr, yngre barn gratis.

Detta starkt subventionerade pris gäller för medlemmar som betalt sin medlemsavgift 2023 samt för dig som kommer med för första gången på ett evenemang med Syskonbandet. Anmälan är bindande fr.o.m. den 30 mars. Deltagaravgift, minus en administrationskostnad på 10 %,  återbetalas mot uppvisning av läkarintyg. 

Du erbjuds resesubvention på den del av din resa som överstiger 500 kr, med subvention på max 700 kr.

Möjlighet finns att därtill vid behov ansöka om enskilt bidrag för deltagaravgift och resa. Mer info hittar du på hemsidan och ansöker senast 30 mars. 

Tider och resa: Start fredagen 28 april med middag kl 17.00, incheckning före det. Avslutning kl 13.00 efter lunch måndagen 1 maj. Tollare folkhögskolas adress är Åhlbergs väg 1, Saltsjö-Boo. Med kollektivtrafik tar det 20 min med buss från Slussen i centrala Stockholm. 

Mer information om denna långhelgs program finner du här!

Tina Strömberg