Du bjuds in till Syskonbandshelg den 3 – 5 december i Bollnäs. Det är då Andra Advent och temat för helgen är Ljus.

Äntligen tror vi denna helg ska kunna genomföras i norr ! Vi återvänder nu i vintertid till Bollnäs folkhögskola där vi hade årsmötesdagar sommaren 2019 och trivdes. Bollnäs ligger i Hälsingland, södra Norrland, och Ljusnan rinner genom samhället och skolan. Möteslokal är utrustad med hörselslinga och ledarhundar är välkomna. Omgivningen, restaurang, lokal och rum är tillgängliga för rullstol. Alla rum har egen dusch och toalett. Som alltid är våra arrangemang fria från alkohol.  

Ljuset används flitigt som metafor i vårt språk, i sånger och inte minst i Bibeln. När det är som mörkast ute eller i vårt inre behöver vi ljuset som mest. Också den som inte ser ljus med sina ögon upplever ljus både i sin faktiska form och bildligt. Om detta delar vi våra erfarenheter och reflektioner. Vi kommer även att tillverka egna ljus. På söndagen tänds andra adventsljuset och vi firar gudstjänst tillsammans i en kyrka i Bollnäs. 

Tid: 3-5 december, med start kl. 17 på fredagen och avslut kl. 14 på söndagen. 

Pris: 1000 kr i delat dubbelrum, 1300 kr i enkelrum. Detta extra kraftigt subventionerade pris gäller betalande medlem och dig som är med för första gången på evenemang med Syskonbandet. Därtill finns möjlighet att vid behov ansöka om extra enskilt bidrag fram till den 5 nov. 

Resa: Du reser till Bollnäs på det sätt som passar dig bäst. Vid buss- och tågstationen bara en kilometer från skolan kan du mötas upp med bil. Lämpligen bokar du resan med ankomst till Bollnäs ca kl. 16 på fredagen och avfärd ca kl. 15 på söndagen. Du erbjuds subvention för reseutgifter över 500 kr, med maximal subvention på 700 kr. 

Anmälan: Senast 5 november till tina@syskonbandet.se eller 08-641 30 95.

Alla är varmt välkomna, i mån av plats också ni som deltog i fjolårets helg med samma tema i Småland !