Hjortsbergagården  Den 13-15 november är det äntligen dags för temahelg med rubriken ”Hur är det att vara kristen och synskadad?” och vi håller till på vackra Hjortsbergagården i Småland!

Vi möts i gemenskap och delar våra erfarenheter av hur det är att vara troende, möta andra troende, och leva med en Sjöutsiktsynnedsättning sedan födseln eller nyligen kommen. Vilka bemötanden har du stött på i kristna sammanhang? Vad tänker du om helande? Vad säger Bibeln om funktionsnedsättningar? Frågor som dessa och erfarenheter i temat bär många av oss på och denna helg får vi i seminarium och samtal dela dessa med varandra. Vi får vara med om en workshop i kyrkohistoria, lära oss om kristna förebilder som varit blinda, och fira gudstjänst tillsammans.

InomhusmiljöHjortsbergagården där vi möts är Equmeniakyrkans kurs- och lägergård utanför Alvesta. Till stationen i Alvesta är det bara 8 km och den ligger på den södra stambanan och utgör en knytpunkt för tåg i Småland. Gården ligger mycket vackert intill Sjöatorps sjö vilken både kyrksalen och matsalen har som utsikt. Vi bor i 1-4 bäddsrum. På alla rum finns handfat och några rum har även toalett och dusch, andra har toaletter och duschar strax utanför rummet. Gården är handikappanpassad och ledarhundar ä välkomna.

Tid: 13-15 november med start kl. 17.00 med middag på fredagen och avslut med lunch kl. 12.00 på söndagen.
Pris: 780 kr. Detta subventionerade pris gäller alla medlemmar i Syskonbandet och dig som för första gången kommer med på våra aktiviteter. I priset ingår all mat, logi och tillgängliga ledsagare. 100 kr för hyra av lakan & handduk tillkommer om du inte tar med dina egna, meddela detta vid anmälan.
Resa: Till Alvesta station går det tåg och vidare till Hjortsbergagården tar du dig enklast med bil/taxi. Har du själv inte möjlighet att resa med färdtjänsttaxi i annan kommun så ordnar vi det med gemensam samåkning. Adressen till Hjortsbergagården är Gravanäsvägen 19, Hjortsberga. För långaväga resande är det bara 2 mil till Växjö flygplats.
Syskonbandet erbjuder dig resesubvention för den del av din resekostnad som över går 500 kr, med maximalt 700 kr.
Anmälan: Senast den 16 oktober till Tina på telefon 08-641 30 95 eller e-post tina@syskonbandet.se. Du är varmt välkommen att höra av dig för anmälan eller om du har frågor!