Helgen 14-16 februari hade Syskonbandet ett ungdomsläger på Mälargårdarna, i närheten av Enköping.

 

Mälargårdarna ägs och drivs av föreningen Aktiva Synskadade, en förening med cirka 600 medlemmar som anordnar olika läger och aktiviteter som till exempel dykning, skidåkning, bilkörning och ridning. Gården ligger lantligt och enskilt nära Mälaren.

Årstiden och väderleken inbjöd inte till några utomhusaktiviteter denna gång utan det blev aktiviteter och tid för gemenskap inomhus. Vi anlände på ”alla hjärtans dag” vilket blev temat för första kvällen då vi bad för varandra och tänkte goda tankar. Var och en fick också tillverka ett hjärta i lera som bakades i ugn och sedan delades ut innan vi åkte hem.

Bibliodrama är något vi tidigare har provat på i Syskonbandet och Anki Folke ledde oss i ett pass utifrån bibeltexten om liknelsen med sådden (Matt 13, 1-9 och 18-22). För den som inte känner till Bibliodrama kan det beskrivas som ett sätt att lyssna till en bibeltext och sedan agera ut den på olika sätt. Till just denna text fick vi även avslutningsvis så några frön i en kruka som nu står på kansliet.

På lördagens eftermiddag lottades deltagarna till olika grupper som fick i uppgift att förbereda middagen, efterrätten samt att duka och stå för någon sorts underhållning. Det blev en stor Taco-buffé, en härlig fruktsallad samt olika uppdrag och upptåg som delades ut av underhållningsgruppen.  För de som så önskade var det sedan melodifestival innan kvällen avrundades med sång och andakt.

På söndagsförmiddagen firade vi Gudstjänst tillsammans och därefter hade vi en utvärdering för att få veta vad alla hade tyckt om helgen.
”Jag har fått nya kompisar!”, ”Vilken god mat Daniel lagade!”, ”Jag är så glad att jag har varit med denna helg och pratat, umgåtts, kramats, busat och frusit faktiskt!” och ”Hade jag haft en hatt så hade jag lyft på den och sagt: Tack så hemskt mycket!” var några av de kommentarer som kom fram under utvärderingen.

soffa

 

 

 

 

Skrivet av Ronny Gilderskär