Bilder på Hjälmargården

Du bjuds in att fira in sommaren och Pingst tillsammans med Syskonbandet ! Den 2 – 6 juni möts vi för dagar av gemenskap, innehållsrikt program med framtiden i sikte, och årsmöte på Hjälmargården i Sörmland.  

Här presenteras delar av det mycket lovande programmet som bjuds och om de som gästar oss för att förgylla våra dagar.

Bibelstudium/seminarium fredag 3 juni kl 10. Christine Wiklund låter oss inspireras i dagarnas tema ”Vägen framåt” genom bibeltexter och egna erfarenheter. Christine är verksamhetsansvarig för Pingst Omsorg. Det innebär att hon stöttar Sveriges Pingstförsamlingar i deras arbete med funktionsnedsättning, psykisk ohälsa, relationer, våld i nära relationer och Trygg församling. Hon är del av SKR-gruppen (Sveriges Kristna Råd) som arbetar för frågor gällande kyrka och funktionshinder, där också Syskonbandet är representerat, och har sin arbetsplats på Equmeniska Centret dit vi också är på väg. 35-åriga Christine har gedigen erfarenhet av arbete inom LSS och omsorg och hon är även engagerad inom att hitta nya vägar för församlingar. Hennes absoluta favoritdel av Bibeln är Johannesevangeliet så stor chans finns till avstamp i detta den förmiddag hon kommer göra tillsammans med oss. 

Vägen framåt för Syskonbandet fredag 3 juni kl 18.30. Ett tillfälle att specifikt samtala om Syskonbandets olika verksamhetsgrenar och vad vi vill fokusera på framöver.  

Pingstdagsgudstjänst söndag 5 juni kl 10. I Hjälmargårdens kapell firas det gudstjänst och medverkande blir det från Syskonbandet och från Ekbackskyrkan med Ann-Christine Anki Folke i spetsen. Syskonbandsmedlemmen Anki är diakon och föreståndare i Vingåkers Equmeniaförsamling, Ekbackskyrkan, och tillsammans gör och bjuder vi in till att fira gudstjänst och Pingst.

Föreställningen Barnatro söndag 5 juni kl 18.30. Sofia Thoresdotter, syskonbandsmedlem, musikterapeut, psykodramaterapeut, författare och trubadur, har gjort denna självbiografiska föreställning som vi nu bjuds att vara med om. Barnatro handlar om barns tro och om att tro på barn. Ibland behöver vi titta tillbaka för att hitta vägen framåt. Vi får följa Sofia på hennes väg från barn till tonåring. Den börjar med femåringen som tror att Gud är en tant som serverar kyrkkaffe i himlen. Den går via hemska skillingtryck, klämkäcka kroppspråkskonsulter och slutar i en oförglömlig julnatt. I föreställningen varvas musik med självbiografiska texter. Den tar upp frågor som: Vad ska jag tro? Vem ska jag tro på? Och om att tro på sig själv. Avslutningsvis ges publiken möjlighet att samtala och reflektera. 

Nationaldagsfirande måndag 6 juni. Tillbedjan i enhet för Sveriges land och folk. 
Vi deltar i delar av den dag Hjälmargården bjuder in till på Sveriges nationaldag med många intressanta medverkande. ”Jag ber att de alla skall bli ett och att liksom du, fader, är i mig och jag i dig, också de skall vara i oss. Då skall världen tro på att du har sänt mig. Den härlighet som du har gett mig har jag gett dem för att de skall bli ett och för att liksom vi är ett, jag i dem och du i mig, de skall fullkomnas och bli ett. Då skall världen förstå att du har sänt mig och älskat dem så som du har älskat mig.” (Joh 17:21-23) 

Utöver ovan nämnda program händer det mycket mer dessa dagar av både lekfulla, andliga, viktiga, intressanta slag. Vad händer t.ex. på Öppen Scen efter lördagens årsmöte? Det är upp till dig som deltar! Stunder för att bara vara i gemenskap blir det också. Kanske är sommaren här i full blom och sol som kan njutas av i eller på Hjälmarens vatten !   

Hjälmargården ligger som namnet avslöjar vid sjön Hjälmaren, utanför Vingåker i Sörmland. Det finns både strand och badbrygga, trampbåt och kanoter att hyra. För den som vill unna sig något extra finns pizzeria, kaffestuga och glasskiosk. På området finns även lekplats, bangolf och frisbeegolf att aktivera sig med. Gården och campingen har en kristen profil och bland hus och stugor finns också ett kapell. Lokalerna är tillgängliga för rullstol, utrustade med hörslinga och ledarhundar är välkomna. Vi bor i enkla rum och stugor med varierat antal bäddar, alla med egen dusch och toalett. 

Tid: Vi startar torsdagen 2 juni med middag kl. 17.00 och avslutar måndagen 6 juni med lunch kl. 12. 

Resa: Med tåg tar du dig till Vingåker där vi hämtar dig, 10 min bilfärd till Hjälmargården. Från Stockholm går direkttåg, Göteborg har oftast ett byte i Katrineholm och från Malmö kan det bli byte även i t.ex. Hallsberg eller Linköping. Adressen för dig som kommer med egen bil är Hjälmargårdsvägen 1, Vingåker. Syskonbandet erbjuder dig resesubvention på upp till 700 kr för den del av din resa som överstiger 500 kr. 

Deltagaravgift: 1.700 kr. Barn 12 -18 år 700 kr, yngre barn gratis.

Det mycket kraftigt subventionerade priset gäller för betalande medlem och för dig som deltar för första gången i evenemang med Syskonbandet. I priset ingår mat, logi, programinnehåll, ledsagning, lakan och handduk samt städning. Enskilt bidrag är därutöver möjligt att söka vid behov fram till 2 maj. Ansökningar hanteras löpande så besked kan ges tidigare vid tidig insänd ansökan.

Anmälan: senast 2 maj till Tina på Syskonbandets kansli tel: 08-641 30 95 eller tina@syskonbandet.se. 

Varmt välkommen med frågor och anmälan !