Du bjuds in till syskonbandshelg den 3 – 5 december i Bollnäs. Det är då Andra Advent och temat för helgen är Ljus.

Äntligen tror vi denna helg ska kunna genomföras i norr ! Vi återvänder nu i vintertid till Bollnäs folkhögskola  där vi hade årsmötesdagar sommaren 2019 och trivdes. Bollnäs ligger i Hälsingland, södra Norrland, och Ljusnan rinner genom samhället och skolan.

Ljuset används flitigt som metafor i vårt språk, i sånger och inte minst i Bibeln. När det är som mörkast ute eller i vårt inre behöver vi ljuset som mest. Också den som inte ser ljus med sina ögon upplever ljus både i sin faktiska form och bildligt. Om detta delar vi våra erfarenheter och reflektioner. Vi kommer även att tillverka egna ljus. På söndagen tänds andra adventsljuset och vi firar gudstjänst tillsammans i en kyrka i Bollnäs. 

LÄS MER HÄR