2011

Våra årsmötes- och gemenskapsdagar hölls i år den 2-6 juni på Tollare folkhögskola. Tollare ligger på Värmdö, endast en mil utanför Stockholms centrum. En lugn och naturnära vacker herrgårdsmiljö i skärgården var det vi vistades och det blev mycket glad sång tillsammans vilken vi delade med oss av i Clara kyrka där vi fick stående ovationer!!__________________________________________________________________________________________

Här nedan får du provsmaka hur våra årsmötesdagar sett ut de senaste åren!

ÅRSMÖTESDAGARNA 2010 PÅ APELVIKEN

Gemenskapsdagar och årsmöte på västkusten!
 

Grimetons radiostation


På bilden står lägerdeltagare under den stora sändaren som är en del av världsarvet Grimiton

 

Under våra dagar vid Varbergs kust besökte vi världsarvet Grimeton Radiostation och även försvarsborgen Varbergs fästning. Om dessa båda besök kan du läsa i tidningen som utkommer i augusti, så håll utkik!

Gruppbild på deltagarna i Varberg

Här visas en gruppbild på alla som deltog i dagarna

Vi bodde på Apelvikens konferens och camping som är vackert beläget intill havet. Fin strandpromenad, surfare på vågorna som utsikt från restaurangfönstren och mjuka havsvindar. Stor tur med vädret hade vi dock inte och sommaren dröjde så länge detta år så badande i havet blev det tyvärr inte för oss. Men några tog chansen till bad i poolen då solen tittade fram och det nästan kändes som sommarstart!

Badpojkar!

Här på bilden går Andreas i poolen och Ronny flyter omkring

Tomas Sjödin gladde oss med sin närvaro och sitt fängslande berättande om sin senaste bok ”Ett brustet halleluja” och tankar kring temat ”Om sökandet efter en tro som tål livets skiftningar”. Föredraget finns inspelat och önskar du ta del av denna, på cd eller länk, så hör av dig till kansliet.

Bild på Tomas Sjödin

På bilden står Tomas Sjödin i sin röda tröja talandes till Syskonbandarna

Kerstin Olsson höll under lördagsförmiddagen ett bibelstudium. I tidningen Syskonbandet nr 6-7 kan du i kortad version läsa Kerstins bibelstudium. Hela bibelstudiet finns inspelat så önskar du lyssna på detta igen, eller för första gången du som inte var där, kan få detta på cd eller i länk om du hör av dig till kansliet.
Bild på Kerstin Olsson

Bilden är tagen på Kerstin Olsson när hon håller bibelstudium på Apelviken

Afrikaafton med keshew och spännande ljudreportage. Deltagarkväll med kunskapstävlingar och musikalisk underhållning. Årsmöte där nya styrelsen presenterades, ordförande och BUR valdes mm, läs under fliken ”Om oss” till vänster. Konsert med musik av Stevie Wonder och Betoven. Nattvardsgudstjänst med lovsång och predikan av Lars-Ove Arnesson. Myskvällar i lägenheterna både i form av sång till gitarr och TP-spel. Ja mycket av olika slag hände under dessa dagar och om somligt kan du läsa mer i tidningen Syskonbandet nr 5, 6-7 och 8!

Dagarnas programinnehåll
Onsdag 12 maj
Anländning och incheckning sker efter kl 17 och kl 18.00 startar vi med gemenskap kring borden i Solvikens restaurang där vi blir serverade utsökt middag. Kvällen följs med att vi får presentera oss för varandra, får veta lite om platsen vi befinner oss på och avslutar med gemensam andakt.
Torsdag 13 maj
Vi startar med gökotta på klippstranden. Efter frukost har vi vårt årsmöte och i detta är alla oavsett medlemskap välkomna att delta. Afrikaafton följer därpå då vi får höra, smaka, känna och på andra sätt följa med resenärerna i deras berättelser från besök det senaste året i våra missionsländer Etiopien, Kongo och Tanzania!
Fredag 14 maj
Sommarprataren, pastorn, välomtyckte talaren och författaren Tomas Sjödin kommer på förmiddagen och talar utifrån sin senaste bok ”Ett brustet Halleluja” och temat  ”Hur man bevarar tron i livets alla skiftningar”. På eftermiddagen blir det utflykt till världsarvet Radiostationen Grimeton som kan ses som en slags föregångare till mobiltelefonen fast inte särskilt medtagbar. För de med starka ben och starkt mod blir det därefter spännande färd ner i de undergjordiska gångarna till försvarsborgen och slottet som idag kallas Varbergs fästning. Kvällens middag utgörs av en lyxig grillning och vi slår oss till bords utomhus i den förhoppningsvis ljumma majkvällen.
Lördag 15 maj
Efter en lugn förmiddag med morgonandakt efter frukost så njuter vi av konserten ”O sällhet stor” i Apelvikshöjds kyrka. Det bjuds då på de flesta genrer med allt ifrån klassiskt 1500-tal till Stevie Wonder med det gemensamma att musiken är skriven av blinda musiker. Musikerna och instrumenten blir många men initiativtagare för konserten är vår medlem kantorn Ullrika  Bergman som förutom pianospel kommer dela med sig av läsning ur sina dikter. Tillbaka på Apelviken kommer alla deltagare under kvällen få möjlighet att sjunga, spela, vittna, tävlingsutmana eller på annat sätt dela med sig till oss alla av sin kreativitet!
Söndag 16 maj
Vi firar på förmiddagen Gudstjänst med nattvard tillsammans och avslutar våra härliga dagar tillsammans med middag kl 12.00.

______________________________________________________

ÅRSMÖTESDAGARNA 2009 i RAMNÄS

hölls den 20-24 maj. Vi återvände till Ramnäs i Bergslagen där vi blev mycket väl omhändertagna även 2007. Det blev utflyktsdag i vacker natur och ett omväxlande program samt årsmötesförhandlingar.

Efter att vi hade avnjutit frukostbuffén på torsdagsmorgonen begav vi oss med buss till Söderbärke kyrka som ligger mycket vackert på en udde ut i sjön Barken.  Vi välkomnadesdär  in till Kristi himmelsfärdsgudstjänst av liten blåsorkester uppe i kyrktornet. Här kan du få höra ett smakprov på hur blåsarna lät och du kan även lyssna på kören som i kyrkan sjöng ”Tänk att få vakna tidigt en morgon”!
Ett besök gjordes Ramnäs Glashytta. Där fick vi lära oss om den äkta glasblåsningen på nedsmälta gamla miniralvattenflaskor och vi kände hetten från den glödande glasmassan när vi fick vara med om tillverkningen av en vas. Lyssna på del av detta och lär eller återupplev glashyttan!
Somliga njöt av sång och andra av choklad. Lydia Linthells barn med sina respektive och instrument kom till oss och delade med oss Lydias välkända och omtyckta musikaliska livsverk! Lyssna på deras introducerande sång med trumpetsolo här och lyssna även till deras avslutande, och kanske Lydias mest välkända och omtyckta sång ”Jag har hört om en stad ovan molnen”.

De yngre av vårt gäng njöt istället av choklad! Kocken berättade om chokladets historia, illustrerade hur man kan göra snygga chokladdekorationer genom att ringla smält choklad på en kall plåt, lät oss smaka choklad från den mörkaste kakaostarka till vit, samt utmanade oss i en tävling som gick ut på att stiligast dekorera sin kladdkakebit. Ta här del av chokladprovningsintrycken och låt dig inspireras av dekorationsvinnarna!
Dominique var en av de yngsta deltagarna och hon var på sina första årsmötesdagar med Syskonbandet. Lyssna på vad hon tyckte om att vara med och hör hennes fina solosång!
Vid söndagens avslutningsgudstjänst gästades vi av Stina Eriksson (nuvarande vice ordförandes dotter) som sjöng av oss ackompanjemerad av mamma Linnéa Lindberg. Lyssna här till hennes sång. Lyssna även på när hon tillsammans med alla sjunger psalm samt ”Ropa till Gud”!

I sommarens medlemstidning och i nummer framöver kan du läsa mer om alla händelser dessa sköna dagar i maj!

______________________________________________________

ÅRSMÖTESDAGARNA 2008

hölls i Stockholm den 4 till 8 juni. Det blev en sammanslagning med firandet av 100-årsjubileet! Härlig gemenskap, god mat och intressanta programpunkter kom att göra att detta årsmöte blev det största i mannaminne! Läs medlemstidningen nr 6-7, 8, 9, 10 och 11-12 för mer information om firandet.

fyra bilder från årsmötet 2008

Ett bildcollage med fyra bilder:
1. Utsikt över sommarnjutande syskonbandare
på Sjölidens brygga
2. Nationaldagslunch på Sollidens restaurang
3. Jubiléumsmiddag och fest
4. Fanan med texten ”Gåva från Rikskommitén
Sveriges Nationaldag 6 juni 2008”