I år möts vi för gemenskapsdagar och årsmöte på Härnösands folkhögskola den 4-8 juni!

Härnösands folkhögskola

Härnösands folkhögskola

 
Grupprum

Grupprum

 


Tem at för Syskonbandets gemenskapsdagar i samband med vårt årsmöte är i år ”Tro för alla åldrar”.

Detta tema vill vi ska genomsyra dessa dagar i program, samtal och gemenskapen. Under dagarna kommer vi lyssna på och dela våra erfarenheter och tankar i seminarier. Vi får en kort kurs i massage och stretchningsövningar. Olika sportsliga aktiviteter kommer erbjudas så som frisbygolf, elektronskytte och boule. I delar av programmet kommer du få välja mellan bland annat körsång, utomhusaktivitet och fortsatt samtal utifrån förmiddagens seminarium. Även enskilt samtal och bön erbjuds. Givetvis står också i år scenen öppen för underhållning och delning den sista kvällen. Nationaldagen kommer firas och på söndagen firar vi gudstjänst i Brunnskyrkan. Därutöver kommer det bli andakter, god mat och god gemenskap tillsammans! Programmet i detalj får du som är anmäld skickat till dig i god tid men du kan redan nu ta del av det på Syskonbandets hemsida.

Plats: Vi håller dessa dagar till i Härnösand på Härnösands folkhögskola. Folkhögskolan har nära till både centrala Härnösand och vatten. Intill skolan finns ett vackert grön- och frilufsområde. Skolan bildades av Svenska Missionskyrkan och SMU och man bedriver många olika typer av kurser och utbildningar, bland annat kurser för synskadade. Miljön liksom Syskonbandets evenemang är drog- och alkoholfri. Anläggningen och rum är handikappanpassade. Läs mer om skolan på www.hfs.se.

Pris: Den subventionerade deltagaravgiften för medlemmar som betalat medlemsavgift för 2014 är 1400 kr/person för boende i dubbelrum. Enkelrumstillägg 290 kr. Ordinarie avgift är 2900 kr. Barn 3-15 år 700 kr.
I priset ingår all mat, logi i rum med toalett och dusch, lakan handduk och städning, program och aktiviteter, samt ledsagare.
Möjlighet finns att söka Enskilt Bidrag hos Syskonbandet senast en månad före aktiviteten.

Resa: Syskonbandets resesubvention erbjuds. Mot kvitto ersätts du för den del av din resa som överstiger 500 kr och med maximal ersättning på 700 kr.
Till Härnösand går det att ta sig med både tåg och buss. Närmaste flygplats är Sundsvalls/Timrå flygplats, 3,2 mil från Härnösand.
För dig som kommer med bil/färdtjänst direkt till skolan är adressen Murbergsvägen 32 (infart från Varvsbacken).

Tider: Vi startar med middag tillsammans kl 17.00 onsdagen den 4 juni. Söndagen den 8 juni avslutar vi ca kl 15.

Anmälan: Anmäl dig gärna redan nu men senast den 5 maj till Tina på kansliet. Alla inklusive ledarhundar är varmt välkomna!

Se det preliminära PROGRAMMET