Du Gör Allting Nytt
En ny svensk lovsångs-CD som är en speciell skiva så till vida att alla sånger på skivan är skrivna av kvinnor och framförs av kvinnor.
¨– Jag tänkte så, innan min första skiva kom ut…inte kan väl jag, berättar Jeanette Alfredsson, projektledare och medproducent på ”Du Gör Allting Nytt”. Tanken att göra en skiva av och med bara kvinnor har hon burit på länge.

– Vi är inte så bra på att ta för oss och ta plats. För män är det inget konstigt, men vi tar hellre ett steg tillbaka. Men frågan är ju hur vi förvaltar det Gud har lagt ned i oss. Det är ju faktiskt ett ansvar att använda det vi har fått som gåva från Gud, säger Jeanette.

En inbjudan gick ut till ett 40-tal kvinnliga låtskrivare.

– Jag var lite nyfiken på om tjejer och killar skriver lovsång på olika sätt och jag hade kanske tänkt mig att det skulle bli mycket ”Jesus jag älskar dig”, men det här var sånger av både proklamation och glädje, tillbedjan och bön, rop och förtvivlan, berättar Jeanette.

Att välja ut vilka sånger som skulle vara med på skivan var inte enkelt. 92 sånger skulle bli 12.¨p– ”Det finns en stor lovsångsbank kvar att ösa ur” menar Jeanette som drömmer om träffar där kvinnliga låtskrivare kan mötas och dela tankar och erfarenheter, hitta vägar vidare.

”Du gör allting nytt” har producerats av erfarna producentteamet Johan Åsgärde, Mattias Frändå, Oliver Lundström. Elva av sångerna är helt nyskrivna, den tolfte, Segerns krona, är en översättning av Darlene Zschechs storsång ”Victor´s Crown”. Låtskrivarna sjunger sina egna sånger förutom Cajsa Tengblads bidrag ”Du är min källa” som sjungs av Hanna Ekstedt och ”Du som är innan något annat blev”, skriven av Susanne Christensson men som framförs av Maria Gustin Bergström. Text från David Media.

Hedvig & Selma, ”Nu stiger temperaturen”.
Modern kristen musik för och med barn är det svårt att hitta men nu har det nyligen släppts ett album med Hedvig & Selma som för två år sedan gjorde sitt debutalbum ”Magi” som har spelats flitigt i många barnfamiljers hem. Nu tar systrarna nästa steg med uppföljaren ”Nu stiger temperaturen”.
Låtmaterialet är helt färskt med influenser från R&B, funk och rock. Bland låtskrivarna hittar vi namn såsom Ida Möller, Mike Eriksson, Jonas Thander, Mattias Cederlund och Mikael Ovebring. Texterna bjuder på både spänning, humor och allvar kring livets djupa frågor.
Även denna gång är skivan producerad av Mike Eriksson som har mångårig erfarenhet som kapellmästare och producent med namnkunniga artister som Carola, Stefan Almqvist och Blue Eyes Soul.
Stommen i musikeruppställningen inkluderar ett riktigt svänggäng med bland annat Stefan Olsson (gitarr) och Anders Hedlund (trummor), kända från TV4:s ”Så mycket bättre” och ”The Voice”. Skivan finns bland annat att köpa hos libris.se och finns även på Spotify.
Nothing But The Truth (2000) med Bob Carlisle
Han sjunger om himlen, sin tro, förlåtelse och kärlek i pop-/rockstil med influenser av soul och gospel. Han har gjort många skivor under 90-talet. Detta är inte hans senaste platta men kanske den bästa!

Credo (2004) med Carola
Gamla välkända psalmer och sånger i ny modern tappning som man har svårt att sitta alldeles still till och att inte sjunga med går kanppt!

Här är en lista med kristna hårdrocksband av lite tyngre genre. Några punkband finns med också:
Anaemia
Barren Cross
Callibretto 13
Crystavox
Extol
Holy Soldier
Impellitteri
Jet Circus
Justifide
Ken Tamplin
Legend Seven
Mortification
mxpx
Narnia
Never say dinosaur
One Bad Pig
PAX217 – Engage
Pillar
POD
Sacred Warrior
Stavesacre
Veni Domine
x-sinner
Tips av Calle Olofsson

One voice one guitar” med Paul Colman
En enkel och superskön soloplatta med Paul Colman och hans gittarr!  Humoristisk, samhällskriticerande, kärleksfull och troviss. Han har blivit Grammy nominerad som sing/songwriter och sålt hundratusentals skivor. Jag råkade hamna på hans konsert när han var i Lund för några år sedan och det vill jag starkt rekommendera om du får chansen för han är suverän inte enbart att lyssna på i stereon utan i synnerhet live! Nu i januari 2009 släppte han ytterligare en soloplatta som heter ”History”, du får ett smakprov på den om du går in på www.paulcolman.com
Tips av Tina Hanson

”I skuggan av din nåd” med Erik Tilling
Innerliga och harmoniska nya lovsånger som är skrivna av Erik Tilling själv men han har här också översatt amerikanska sånger och arrangerat om hundraåriga gamla hymner till sin egen stil med inslag av irländska toner.
Tips av Tina Hanson

”Jul i hjärta – jul i sinne” med Kerstin Adeström.
Kerstin Adeström är en Syskonbandsmedlem och låtar ur hennes album ”Sånger för insidan” kan du köpa, men julsången ”Jul i hjärta – jul i sinne” är en julgåva från Kerstin till Dig och du kan lyssna på den samt smakprov av fler låtar på länken du leds till genom att klicka  här!

Jul i folkton” med Louise Hoffsten, Ale Möller, Sofia Karlsson mf kända folkmusiker.
En julskiva med våra traditionella svenska julsånger men på nytt sätt i svensk folkmusikstil!
Tips av Tina Hanson

Smärtornas man” och ”Brännhål” med Karina Nyman
Karina Nyman har levt 30 av sitt liv i missbruk men sedan vänt om till kristus och är idag fri från missbruket. Hennes musik är vittnesbörd, texterna handlar mycket om hennes eget liv och hennes vänner.
Tips av Therese Bäckström

”Wow worship”
Finns i flera varianter, till exempel ”Wow gospel
Tips av Eva Fridh

”Out of Eden”
som kan liknas vid den välkända tjejtrion Destiny’s child dock är de tre systrarna Lisa, Andrea & Danielle Kimmey inte helt förtjusta i den jämförelsen. De släppte för 6 år sen skivan ”this is your life” Lisa kimmey som är äldst av syskonen Kimmey har skrivit alla låtar och det är texter som verkligen har ett rakt evangeliserande budskap. Som te x i låten som förändrade mitt liv ”I am the one” där tjejerna pratar om Guds förlåtelse och att det finns möjlighet till än andra chans oavsätt vad du gjort. Ingenting är omöjligt för Gud att rätt till. Det enda som behövs är att låta Gud ta emot dig och leda dig på rätt väg. Man måste lägga av det gamla och lämna det bakom sig så kan man bli hel i hjärtat.
Tips av Sofie Sundin

”jag vill dela min glädje” med Julia & Linnea Hagenfors.
En skiva som jag nyligen köpt och som jag lyssnar jättemycket på. Det finns något för alla. Skivan tar upp allt ifrån glädje till allvar.
Tips av Sofie Sundin, OBS! Läs mer utförlig beskrivning om detta musiktips under Adventslägret i Göteborg!