Du bjuds in till Syskonbandsdagar med gemenskap och årsmöte 12-16 juni i kyrkliga och historiska vackra Vadstena!  

Flygfoto över Vadstena med vattnet, slottet, klosterkyrkan och många små hus. 

Herre visa mig din väg – vad är att vara pilgrim idag? Detta är temat för årets långhelg med Syskonbandet då vi strålar samman från landets alla håll. Från det ekumeniska pilgrimscentrumet går flera vandringsleder och centrets föreståndare pilgrimspräst Rickard Borgenback ger oss fördjupning i vad pilgrimsvandringen kan vara och ge. Han leder oss också på en 4 kilometers vandring i lättillgänglig terräng. Tid kommer finnas för den som även vill strosa på stadens kullerstensgator bland caféer och småbutiker, eller gå på slotts- och klostermuseum.   

Vadstena är bland annat den kände heliga Birgittas stad och efter henne är den stora klosterkyrkan byggd och där kommer vi fira gudstjänst. Gamla klosterruiner vittnar om historien men idag finns också ett nybyggt kloster med verksamma Birgittasystrar. En av systrarna ska vi få träffa och höra hennes berättelse om hur ett klosterliv kan se ut idag. Vi bor på Vadstena folkhögskola intill vattnet med strand för alla badsugna. Föreningens årsmöte kommer hållas, samtalsforum om föreningen och öppen scen så som traditionen bjuder. Dagliga andakter, lekfulla inslag och god gemenskap utlovas!  

Vadstena folkhögskolas huvudman är Linköpings stift, Svenska Kyrkan. Våra samlingar har vi i Arken och äter gör vi i matsalen med Vättern som utsikt. Rum och lokaler är tillgänglighetsanpassade och ledarhundar är välkomna. Du väljer om du bor i eget eller delat rum. Alla rum har egen toalett med dusch. Syskonbandets arrangemang är drog- och alkoholfria. Ideella ledsagare kommer finnas till hands.  

Deltagaravgift: Helpension 2000 kr för del i tvåbäddsrum, 2800 kr enkelrum. 1000 kr för barn 12-18 år, yngre barn gratis. Detta kraftigt subventionerade pris gäller betalande medlem och för den som deltar första gången i aktivitet med Syskonbandet. Möjlighet finns därtill vid behov att ansöka om enskilt bidrag.  

Resa: Gemensam buss kommer erbjudas från Mjölby med avgång onsdagen 12/6 kl. 16:00 och till Mjölby söndagen 16/6 med ankomst kl. 14:00. 200 kr för denna resa tur & retur. Du bokar själv din resa hemifrån till Mjölby och erbjuds resesubvention på delen av din resa som överstiger 500 kr, med maximalt 700 kr subvention.  

Anmälan och information: 08-641 30 45 eller 08-641 30 95 tina@syskonbandet.se. 10 maj är sista dag för anmälan.  

Läs programmet här

Varmt välkommen!